INFORMAȚII UTILE PENTRU OASPEȚII NOȘTRI 

FRIENDLY ADVICE IN ATENTIA EXPLORATORULUI MONTAN

 

Înainte de a sosi la noi, te rugăm să îți aloci câteva minute să citești următoarele reguli, informații și recomandări menite să îți ofere detalii despre ce înseamnă a fi oaspete în munți, la Raven’s Nest, pentru o experiență cât mai plăcută și să facă din acest loc, unul sigur și primitor.

 

Viața în natură odată cu farmecul ei presupune riscuri inerente pe care prin opțiunea exprimată de a beneficia de serviciile noastre declari că ți le asumi, astfel:

Prin realizarea unei rezervări, declari că ai luat la cunoștință următoarele:

  •  de existența pe proprietate a doi Ciobănești Românești Carpatini, Zia și Geta, și a unui Ciobanesc Corb, Buzdugan, care de regulă, sunt liberi și sunteți confortabil cu acest aspect.
  • de faptul că pot exista interacțiuni cu vietățile sălbatice, insecte (inclusiv căpușe), șerpi (inclusiv veninoase, vipere), vegetație otrăvitoare care pot în orice moment pătrunde sau există pe proprietate. 

și că prin prezența la Raven’s Nest îți asumi în totalitate orice riscuri cu privire la aceste aspecte.

De asemenea, declari că ai luat la cunoștință despre politica Raven’s Nest de servire a băuturilor alcoolice și despre interdicția de a consuma băuturi provenite din afara resortului. 

 

Camerele sunt curățate în fiecare zi, iar așternuturile și prosoapele sunt schimbate după două nopți de ședere.

Dacă ai nevoie de așternuturi sau prosoape curate mai devreme, te rugăm să agăți semnul potrivit pe clanță, în exterior sau să transmiți direct asta unei persoane din echipa de la bar/restaurant, înainte de ora 16:00.

Prosoapele sau alte obiecte folosite în zona de spa le vei găsi în acea zonă și te rugăm să le lași tot acolo, în spațiul indicat, la plecare.

Pentru apă caldă, te rugăm să o lași să curgă pentru câteva minute, întrucât apa circulă prin trasee lungi de conducte până să ajungă la camere, așa că ar putea dura câteva minute până când se încălzește. 

Sauna și ciubărul sunt încălzite cu ajutorul unor sobe pe lemn sau/și electric și sunt plasate afară. În cazul în care condițiile meteo sau alte motive de natură tehnică nu permit desfășurarea în ordine a zonei de spa, cele două facilități vor fi închise. De asemenea, te rugăm să nu încerci să operezi în vreun fel ciubărul sau sauna, iar dacă ai nevoie de asistență, contactează imediat un membru din echipa noastră.

Ți-am pregătit 3 zone de proiecție: în foișorul,,Umbrarul Voinicului”, în pădure, la ,,Teatrul de sub stele” și în restaurantul ,,Vatra Zmeilor”. Raven`s Nest nu deține (încă) o colecție de filme/documentare, însă puteți să veniți voi cu un film la alegere sau să căutăm unul împreună. Te rugăm să îți exprimi interesul cu privire la vizionarea de filme prin email, după confirmarea rezervării. Pentru a viziona un film, este necesar un număr de 8 persoane – nu-ți fă griji, cu siguranță se găsesc mai mulți doritori.

Dacă te afli în una dintre acele zile când tot ce vrei să faci este să lenevești într-un hamac, o poți face pe parcursul șederii tale la noi, în zonele create special pentru asta. Te rugăm sa nu le schimbi locația – pădurea în care sunt amplasate este relativ tânără, astfel că doar unii copaci ne permit instalarea de hamace.

Pentru că nimic nu poate înlocui așezarea în jurul focului, sub stele, te invităm să profiți de asta pe parcursul șederii tale. Te rugăm să ne spui din timp în ziua în care îl vrei, pentru a ne acorda puțin timp de pregătire – în general, noi îl pornim la cerere, după servirea desertului la cină, în speranța că ploaia sau alte fenomene meteo nu ne împiedică.

Odată ce ne-ai transmis formularul de informații preliminare cu mențiunile referitoare la mesele pe care dorești să le servești la noi și eventualele mentiuni legate de ele, noi vi le pregătim și vor fi incluse în nota finală, indiferent dacă le serviți sau nu. În vederea evitarii risipei alimentare și în sprijinul efortului nostru înspre sustenabilitate și protejare a naturii, vă rugăm să respectați această regulă. Dacă v-ați răzgândit în privința meselor, va trebui să ne anunțați anticipat cu cel puțin 48 de ore. 

În ceea ce privește mesele copiilor prezenți la Raven’s Nest, ne-am obișnuit deja cu cei mici care pot avea un alt regim alimentar față de cel al unui adult, motiv pentru care te rugăm pe tine să ne transmiți anticipat faptul că ai un copil sau mai mulți în ”gașcă” și să ne spui ce consideri că ar prefera să mănânce pe parcursul șederii.

Așa cum am precizat mai sus, Raven`s Nest este casa a doi Ciobănești Românești Carpatini, Zia și Geta și a unui Ciobanesc Corb, Buzdugan, care de regulă, sunt liberi. Prezența lor aici este esențială pentru pază, întrucât ne aflăm într-un loc izolat, înconjurat de pădure, unde trăiesc animale sălbatice mari (urși, lupi, râși, porci mistreți). Te rugăm să te asiguri că atât tu, cât și cei care te însoțesc, sunteți confortabili cu acest aspect înainte de a sosi.

Accesul cu băuturi din exterior este strict interzis în incinta Raven’s Nest. Nu servim băuturi alcoolice persoanelor care nu au împlinit 18 ani. 

Apa de la Raven`s Nest vine direct de la izvorul de munte aflat în incinta locului, izvor cu privire la care Raven’s Nest nu efectuează teste periodice de calitate și nu își asumă calitatea de „apa potabila” a acestuia. Totuși, în situația în care oaspeții noștri își asumă în totalitate riscul de a o consuma, vă informăm că de-a lungul timpului nu s-a înregistrat nicio plângere sau reclamație cu privire la calitatea acesteia. 

În ceea ce privește proprietatea personală, este responsabilitatea ta să te asiguri că bunurile personale sunt în siguranță în orice moment. Raven’s Nest nu își asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau pagubele suferite de bunurile tale, decât în situația în care acestea au fost predate de către tine unui membru al echipei noastre, cu scopul de a fi depozitate în siguranță pe perioada absenței tale.

Confortul și siguranța oaspeților noștri sunt foarte importante pentru noi, așa că te rugăm să tratezi cu respect clienții, angajații, rezidenții și proprietatea. Cei care, în opinia angajaților, compromit confortul sau siguranța celorlalți oaspeți, angajați sau rezidenți vor fi rugați să părăsească proprietatea și nu vor beneficia de o rambursare.

În cazul în care călătorești împreună cu copiii, te rugăm să te asiguri că sunt sub supravegherea unui adult în orice moment, că se comporta frumos și respectă intimitatea și confortul celorlalți oaspeți.

De asemenea, te rugăm să folosești căștile dacă dorești să asculți muzica ta în orice spațiu. Nu uita să profiți și tu de liniște.

Este interzisă utilizarea dronelor pe proprietatea privată Raven`s Nest. Orice încălcare a acestei reguli va conduce automat la aplicarea unor sancțiuni, atât din partea proprietății, cât și autorităților, cu excepția situațiilor în care există o autorizație de operare a dronei eliberată de autoritățile din România și un acord expres din partea Raven’s Nest.

Orar și tarife restaurant și bar „Vatra Zmeilor”:

Micul dejun (inclus în tariful camerei): 9.00-11.00 AM

Prânz (17 EUR/persoana): 1.30 – 3.00 PM

Cina (20 EUR/persoana): 7.30 -9.00 PM

* barul este deschis până la ora 12:00 AM

** prețurile se vor achita în lei la cursul BNR de la data facturării

 

DISPONIBILE GRATUIT ÎN CADRUL INCINTEI:

Internet gratis prin Wi-Fi oriunde pe proprietate – din cauza locației izolate, internetul poate suferi întreruperi cauzate de furtuni, dificultăți tehnice sau factori obiectivi cauzați de localizarea resortului.

Articole de toaleta 

Hot tub și saună

Hamace

Șemineu

Foc de tabără 

Bibliotecă/ Jocuri

Prize Europene de 220V

 

ÎN INCINTA PROPRIETĂȚII, NU EXISTĂ:

Acces scaun cu rotile

Spălătorie rufe

Televizor

Frigider/Mini-bar în cameră

 

ATENȚIONĂRI SUPLIMENTARE:

Înainte de a sosi, ține cont că te afli într-o zonă de munte, prin urmare, echipează-te corespunzător (încălțămintea adecvată, pelerină de ploaie sau geacă impermeabilă, recipient pentru apă, pentru când vei merge în drumeție, etc.).

Hidratează-te. Bea suficientă apă.

Protejează-ți pielea. Folosește creme cu protecție solară.

Folosește produse împotriva insectelor. Pot fi căpușe în zonă.

Nu te abate de la cărări atât în incinta satului, cât și în împrejurimi, fiindcă în Munții Apuseni se găsesc vipere.

 

RUTE RECOMANDATE ȘI ACCES AUTO

Pentru direcții legate de cum să ajungeți la noi, vă rugăm să utilizați aplicațiile Waze sau Google Maps, cu destinația ,,Raven’s Nest Transylvania”. Dacă veniți pe drumul European E81, NU cotiți la stânga în Teiuș, traversați orașul Teiuș și continuați până în Aiud, apoi cotiți stânga înspre Buru; la ieșirea din Buru, traversați râul Arieș și cotiți la stânga, direcția Câmpeni – Sălciua – Raven’s Nest Transylvania.

Starea drumului: din comuna Sălciua, veți coti stânga pe o strada îngustă de case situată vis-a-vis de Primărie, veți traversa o punte, apoi un pod mai mare de beton. Aici veți găsi o bifurcație; trebuie să mergeți tot înainte, ușor la dreapta;

NU mergeți înspre Sub Piatră/Mănăstire/Peștera Huda lui Papară. Veți urca pe drum de asfalt, pe creasta muntelui, cam 5 km. Cu 1.5 km înainte de a ajunge va fi drum de piatra. Drumul e îngust, dar practicabil. Aflată la 400 m de parcarea din interiorul proprietății este o bariera. *vă rugăm respectuos să nu forțați bariera – ea poate fi deschisă doar de unul din membrii echipei noastre, este acționata de un apel telefonic.*

 

Vă rugăm să ne sunați la numărul pe care vi-l transmitem în emailul de confirmare a rezervării.

Ultimii 400 m sunt în pantă, dar drumul este semi-asfaltat și se poate urca cu ușurință; recomandarea noastră pentru începători este să conduceți în treapta întâi, cu 20 km/h, fără să vă opriți, până în momentul în care veți vedea o poartă, așteptați să o deschidem dacă nu am făcut-o deja și vă poftim pe porți, înspre casa de cazare; după descărcarea bagajelor, mașina va fi parcată în siguranță, în exteriorul porților, în parcările marcate. 

 

Te rugăm să nu eziți să ne scrieți în caz de nelămuriri. 

În caz ca aveți nevoie de asistență din partea noastră, vă stăm la dispoziție.

REGULI din Termeni si Conditii. Obligatii ale partilor – decurg din incheierea contractului de prestari servicii – extras din contractul de prestari servicii

 

CAZARE

 

Accesul pe proprietate este permis începând cu ora 14:00 a primei zile de cazare. Camerele se pot ocupa începând cu ora 15:00. 

Check-in-ul se va realiza doar pe baza unui act de identitate: carte de identitate, un pașaport, sau permis de conducere. În absența unui document de identitate, rezervarea va fi anulată, iar accesul de proprietate nu va fi permis, Raven’s Nest neasumându-și nicio responsabilitate pentru eventualele prejudicii astfel suferite. 

Dupa orele 22:00 nu mai este posibila efectuarea check-in-ului, camera rezervată urmând a fi disponibila abia a doua zi începand cu orele ___9:00______

Eliberarea camerei se face până la ora 11:00, iar accesul și prezența pe proprietare sunt permise până la cel târziu ora 15:00 din ziua plecării. 

La cazare vei primi o cheie pentru camera ta și o cartela pentru ușa de la poartă. Te rugăm să ai grijă de ele sau poți alege să le lași în grija noastră dacă pleci în drumeție. Sancțiunea pentru pierderea sau deteriorarea acestora este plata unor despăgubiri în cuantum de:

  • ______lei pentru fiecare cheie de la camera 
  • ______lei pentru fiecare încuietoare 
  • ______lei pentru fiecare cartelă.
  • se stabileste in functie de valoarea fiecarui obiect: incuietoare, ob de mob, iluminat, sanitare

 

În incinta proprietății, nu există: acces pentru scaun cu rotile, spălătorie rufe, televizor, frigider/mini-bar în camera.

 

Toate rezervările depind de disponibilitate și Raven’s Nest își rezervă dreptul de a refuza orice rezervare, fără restricții, fără despăgubiri, în mod discreționar. 

 

POLITICA DE RAMBURSARE

 

Politica de anulare aplicabila de catre Raven’s Nest este, de principiu, în sistem nerambursabil. 

 

Cazurile de excepție în care costurile rezervarii sunt rambursabile în proportie de 50% sunt următoarele:

  • Anularea rezervarii de catre client cu minimum 40 de zile anterior datei primei zile de cazare
  • Imposibilitatea obtinerii vizei de acces pe teritoriul Romaniei si anularea rezervarii cu minimum 30 zile anterior datei primei zile de cazare 

 

În orice alte condiții, Raven’s Nest nu va restitui banii achitați pentru rezervările efectuate. 

 

FORȚĂ MAJORĂ. RĂSPUNDERE CIVILĂ

 

Având în vedere localizarea efectivă a resortului nostru, Raven’s Nest își declină orice răspundere cu privire la orice caz de imposibilitate obiectivă de funcționare a resortului, de a furnizare a utilităților necesare, în orice situație de caz fortuit sau forță majoră care ar afecta prestarea serviciilor în favoarea oaspeților. Părțile califică drept caz de forță majoră orice eveniment extern care duce la imposibilitatea de funcționare deplină sau parțială a resortului, incluzând, dar fără a se limita la fenomene meteorologice extreme, inundații, revolte, epidemii sau pandemii, război, orice măsuri ale autorităților locale sau centrale care interzic sau limitează funcționarea resortului. 

Raven’s Nest nu va răspunde pentru niciun prejudiciu actual, eventual sau viitor care nu s-a produs din culpa sa exclusivă.

 

SERVIREA MESELOR 

 

Completarea cererii referitoare la mesele care urmează a fi servite în cadrul resortului Raven’s Nest și a mențiunilor speciale reprezintă o comandă fermă fatță de noi și oaspeții vor fi obligați la plata contravalorii acestora, fiind incluse în nota finala de plata, chiar și în situația în care acestia nu se prezinta in intervalul destinat servirii mesei sau refuza servirea acestora: 

– pentru pranz (17 EUR/persoana): intre orele: 1.30 PM – 3.00 PM

– pentru cina (20 EUR/persoana): intre orele: 7.30 PM – 9.00 PM

*barul este deschis până la ora 12:00 AM

 

Este posibilă anularea fără costuri a servirii meselor strict în situația cand oaspetii anuleaza comanda cu minim 24 de ore înainte de ziua pentru care se anuleaza comanda. 

Este interzis consumul pe proprietate a alimentelor procurate din afara resortului Raven’s Nest. Sancțiunea pentru încălcarea interdictiei consta în  achitarea contravalorii tuturor meselor aferente zilelor de cazare, respectiv de 37 EUR/zi/persoană. 

 

SERVIREA BAUTURILOR ALCOOLICE

 

Raven’s Nest detine licență de bar proprie și respectă prevederile legale aplicabile comercializării de băuturi alcoolice. 

Nu servim băuturi alcoolice persoanelor care nu au împlinit 18 ani.

Băuturile alcoolice se servesc la bar până la orele 12:00 AM. 

Accesul cu băuturi din exterior este strict interzis în incinta Raven’s Nest. Consumul de băuturi alcoolice provenite din afara Raven’s Nest în incinta Raven’s Nest (casute, zone de relaxare, curte, restaurant ETC) vor fi sancționate cu anularea imediată a rezervărilor și plata despăgubirilor egale cu valoarea întregului sejur rezervat, cu rezilierea contractului de prestări servicii și cu eliminarea de pe proprietate a persoanelor care au încălcat această interdicție, fără nicio eventuală rambursare a sumelor deja achitate. 

 

MODALITĂȚI DE PLATĂ

 

Toate plățile care nu s-au făcut online în avans, se vor face în numerar la momentul check-in-ului sau cu unul dintre cardurile Master Card sau Visa pentru care în mod obligatoriu se va prezenta actul de identitate al titularului. Plata cu carduri de tip American Express, Diners Club, alte tipuri de carduri, cecuri sau tichete de vacanță nu este posibilă.

În cazul în care identitatea titularului de card utilizat pentru plata este diferită de a persoanei care figureaza ca deținătoare a rezervării în sistemul nostru, este necesară și obligatorie prezentarea actului de identitate al deținătorului cardului utilizat. În caz contrar, plata se va putea realiza exclusiv în numerar sau cu un card al deținătorului rezervării. 

Pentru orice plată efectuată la Raven’s Nest se va elibera bon fiscal pe care sunteți obligați să îl păstrați până la părăsirea proprietății. La cerere, se vor elibera facturi fiscale pentru sumele achitate către Raven’s Nest. 

Plata pentru serviciile suplimentare de cazare și serviciile prestate pe perioada șederii se va realiza la momentul check-out-ului, cu excepția cazului în care părțile au convenit diferit. 

 

ACTIVITĂȚI ȘI ZONE DE RELAXARE

 

Zona pe care se situează locația Raven’s Nest este una muntoasă, așadar se adresează persoanelor care sunt familiarizate cu activitățile specifice, complicatiile și riscurile caracteristice peisajului. 

Zonele de relaxare din cadrul Raven’s Nest sunt: sauna, ciubărul, cele 3 zone de proiecție și zonele cu hamace. În mod suplimentar, la cererea oaspeților, vom organiza pregătirea unui foc de tabără în curtea resortului nostru. 

Activitățile aferente zonelor de relaxare descrise anterior sunt facilitate oaspeților Raven’s Nest în mod facultativ de către gazda, în funcție de disponibilitate, de pregătirea fizică a oaspeților, condițiile meteo, precum și orice alte criterii rezonabile care privesc siguranța activităților. Pentru claritate arătăm că Raven’s Nest nu garantează în niciun fel prin încheierea unui contract de cazare sau/și prestări servicii de servire a mesei furnizarea accesului la activitățile descrise la prezenta secțiune, avand in vedere ca există numeroși factori care pot determina sistarea furnizării acestora din motive obiective. 

ACCESUL ȘI PARTICIPAREA OASPETILOR LA ORICARE DINTRE ACTIVITĂȚILE OFERITE ÎN CADRUL ZONELOR DE RELAXARE SE FACE STRICT PE RĂSPUNDEREA OASPEȚILOR, RAVEN’S NEST FIIND EXONERATĂ DE ABSOLUT ORICE RESPONSABILITATE ÎN CEEA CE PRIVEȘTE SIGURANȚA, INTEGRITATEA, SĂNĂTATEA ACESTORA. 

ACCESUL ÎN CADRUL ZONELOR DE RELAXARE NU ESTE PERMIS PERSOANELOR CARE NU AU ÎMPLINIT VÂRSTA DE 14 ANI.

 

Este interzisă orice tentativa de operare a ciubărului sau a saunei de către oaspeți. În absolut orice situație este obligatorie solicitarea asistentei staff-ului Raven’s Nest. Orice încălcare se sancționează cu plata unei  plata penalitati de ________ EUR și a oricăror daune produse. 

Este interzisă mutarea vreunui hamac deja instalat în cadrul locației noastre. Este interzisă instalarea de hamace proprii pe proprietatea Raven’s Nest. Orice incalcare duce la aplicarea unei sanctiuni pecuniare in cuantum de __________ EUR si plata oricaror daune produse. 

 

INTERDICȚII ȘI RĂSPUNDERE CLIENȚILOR:

Filosofia Raven’s Nest este de a respecta și îmbrățișa natura. Cu toate acestea, accesul cu animale de companie în incinta Raven`s Nest este strict interzis, având în vedere toate aspectele semnalate prin prezentele termeni și condiții. 

Fumatul este interzis pe proprietatea Raven’s Nest, cu excepția locurilor special amenajate pentru fumat. Fumatul în interiorul căsuțelor sau la o distanță de mai puțin de 10 m de oricare dintre acestea se sancționează cu o penalitate de ____ EUR. De asemenea, aruncarea țigărilor, a mucurilor ori a gunoaielor în afara locurilor special amenajate de pe proprietatea Raven’s Nest atrage aplicarea unei sancțiuni pecuniare de ___ EUR. 

Suplimentar, vă atragem atenția că nerespectarea acestor obligații poate constitui contravenție și va fi de asemenea sancționată de organismele competente. 

Este interzisă utilizarea dronelor pe proprietatea privată Raven`s Nest. Orice încălcare a prezentei interdicții va conduce automat la aplicarea unor sancțiunilor legale de către autoritati, iar oaspetelui îi va fi reziliat contractul de catre Raven’s Nest și i se vor aplica o sancțiune pecuniară în cuantum de ___ EUR. Excepțiile de la prezenta interdicție presupun existența unei autorizații de operare a dronei eliberate de autoritățile din România în favoarea oaspetelui și obținerea unui acord expres cu privire la efectuarea de material video din partea Raven’s Nest.

Raven’s Nest își declină în mod expres orice răspundere cu privire la calitatea de apă potabilă a izvorului de la care se alimentează resortul, aceasta neputând fi testată în mod constant. 

Raven’s Nest nu-și asumă răspunderea pentru absolut niciun fel de interacțiune cu vietățile sălbatice, insecte, șerpi, care pot pătrunde pe proprietate sau vegetație otrăvitoare. Oaspeții își asumă în mod expres obligația de a fi vigilenți și confirmă faptul că au fost înștiințați cu privire la existența acestor tipuri de pericole, specifice zonelor de munte. 

Raven’s Nest nu își asumă răspunderea pentru pierderea, furtul sau pagubele suferite de bunurile oaspetilor.

Raven’s Nest nu oferă servicii de depozit ale bunurilor personale ale oaspetilor.

Orice persoana prezentă pe proprietatea Raven’s Nest răspunde pentru orice daună provocată proprietății, reprezentanților, staff-ului sau altor oaspeți, fiind obligată la repararea integrala a prejudiciilor, în conformitate cu legile aplicabile.

 

Pentru siguranța oaspeților, a staff-ului și pentru integritate resortului, în situația încălcării dispozițiilor contractuale, a regulilor resortului Raven’s Nest, în cazul  în care vreo persoana are un comportament neadecvat, se află în stare de ebrietate, prezintă un comportament agresiv, îi deranjează pe ceilalți oaspeți ai Raven’s Nest și refuză să se conformeze regulilor, acesteia îi ca vi restricționat accesul de îndată din resort, fiind invitată să plece sau să fie escortat din incintă, fiindu-i reziliat contractul și va fi obligată la plata unor sancțiuni pecuniare în cuantum de ________ EUR. 

 

EVENTUALE SCHIMBĂRI ALE TERMENILOR

Ne rezervăm dreptul de a modifica, schimba sau actualiza prezenții termeni și condiții oricând, fără notificare prealabilă. Vă recomandăm să verificați în mod regulat prezentul document pentru a lua la cunoștință de eventualele schimbări. Modificările vor avea efect în termen de o zi după publicarea acestora pe site, fără notificare prealabilă. Prin folosirea serviciilor noastre fără obiecțiuni exprese, vă dați acordul cu privire la noile modificări. 

 

Book now!